Några tankar

Många förknippar än idag namnet LG med det svarta fåret Optimus 2X, som förvisso var ledande på hårdvarufronten vid tiden för dess release, men mjukvaran var tyvärr undermålig och telefonen led av en dåligt optimerad Androidversion som var full av buggar och uteblivna uppdateringar. Efterföljarna Optimus True HD LTE och Optimus 4X HD var två steg i rätt riktning, men det var först med Optimus G som LG visade att de verkligen hade tagit till sig av den föregående kritiken mot deras mjukvara. Optimus G var LG's första telefon med Android Jelly Bean och det omtalade Project Butter som skulle föra med sig ett avsevärt bättre flyt i mjukvaran, och därmed var allt microlagg som tidigare funnits i gemene Androidtelefon som bortblåst. Optimus G var extremt snabb, och fick alla konkurrerande tillverkares Androidtelefoner att framstå som laggiga även med deras egna respektive anpassade versioner av Jelly Bean. Optimus G var även full av nyskapande lösningar och smarta finesser som vissa inte fanns att tillgå i vare sig vanilla Android eller andra tillverkares gränssnitt. Här i Norden fick dock LG ändå inte riktigt den upprättelsen de var ute efter. Det fanns nämligen ett problem med Optimus G, och det var att den släpptes ett halvår senare hos oss än i Asien och USA. Telefonen låg därmed inte i framkanten vad gällde hårdvaran, för inom två månader hade alla de största konkurrenterna (Samsung, Sony och HTC) släppt sina nya flaggskepp som allihopa överträffade Optimus G på hårdvarufronten. Det finns speciellt två aspekter där LG tyvärr alltid har legat lite efter konkurrenterna; kameran och batteriet. Även om båda aspekterna utan tvekan var godkända hade det inte skadat med en bättre kamerasensor samt ett mer kraftfullt batteri. Det fanns dock en sak som ändå talade för Optimus G, och det var den aggressiva prissättningen, där den låg ett par tusenlappar under konkurrenternas priser. Optimus G hade även en knivskarp skärm, trots att den ”bara” hade 720p-upplösning till skillnad mot konkurrenternas 1080p-skärmar. Detta gjorde att den enligt mig utan tvekan blev den mest prisvärda telefonen ute på marknaden, vilket gjorde att jag varmt kunde rekommendera den till alla som rådfrågade mig om hjälp vid köp av en ny telefon.

 

LG har med lanseringen av det nya flaggskeppet G2 större förväntningar på sig än de någonsin haft tidigare, och denna gången vill de göra allt rätt. Telefonen har lanserats i USA, Europa och Asien inom en månad, och den har allt det senaste på teknikfronten. Med en otroligt imponerande liten mängd dödyta, en 5.2” stor skärm med full hd-upplösning, en ny kamerasensor, ett kraftfullt batteri på 3000 mAh samt en helt unik placering av ström- och volymknapparna, vill LG få sin slutgiltiga upprättelse och återfå sin rätta plats inom Androidvärlden.

 

Det finns tyvärr en hel mängd recensioner om G2an där ute där ”recensenterna” direkt klankat ner på telefonen bara för att de från början varit inställda på att göra det. För att de fortfarande är besvikna över Optimus 2X? Vad vet jag, men hursomhelst är det sjukt fånigt och, för att inte säga, riktigt oprofessionellt, att redan från början vara negativt inställd till en telefon på grund av subjektivt dåliga erfarenheter av en telefon av samma märke som är släppt två och ett halvt år tidigare. Förhoppningsvis är de flesta människor där ute kloka nog att inte ta till sig dessa så kallade ”recensenters” åsikter, utan istället lyssna till seriösa recensioner där skribenterna bedömer telefonen för vad den faktiskt är, och inte för vad samma företag gjort och inte gjort två och ett halvt år tidigare.

 

Denna gång finns ingen akilleshäl, för G2 är så komplett som en telefon i nuläget överhuvudtaget kan bli, både hårdvaru- och mjukvarumässigt. Nu har LG bara en enda sak kvar att bevisa, och det är att visa att de kan uppdatera sina telefoner till nya Androidversioner i takt med konkurrenternas. Hur väl de lyckas med det kan bara framtiden utvisa, men klart är iallafall att de med G2 har skapat en av de absolut bästa telefonerna som finns på marknaden just nu. Om inte den bästa.

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback