LG G4 har presenterats!

Så har LG G4, under flera evenemang runt om i världen, äntligen presenterats! Det visade sig att flera av de senaste veckornas läckor var korrekta.

 

LG pratar gott om deras nya mjukvara UX4.0, som ska kunna anpassa sig efter den specifika användaren på ett bättre sätt än tidigare, med bland annat ett mycket smartare notifikationssystem.

 

Inuti telefonen sitter chippet Qualcomm Snapdragon 808, med grafikdelen Adreno 418. LG nämner i samband med den nya processorplattformen stora förbättringar med bland ljudkvalitet i både mikrofon, högtalare och hörlurar, samt ännu stabilare uppkoppling och ned- och uppladdningshastigheter. I sambandet nämns också förbättrad hårdvaruaccelererad 4K videoinspelning, grafikkapacitet och GPS-navigering. G4 kör alltså inte den snäppet vassare processorn Snapdragon 810. Förklaringen är troligtvis de allmänt kända överhettningsproblemen med just S810, även om inget nämns om just detta.

 

G4 har enligt LG 20% förbättrad hållbarhet.

 

LG talar varmt om baksidan av äkta läder, även om billigare versioner med en mer standardiserad baksida av plast såklart också finns att tillgå.

 

Skärmens upplösning har precis som föregångaren 2560x1440 pixlar. En av de största nyheterna med G4 är skärmens helt nya Quantum-teknologi, som ska ge 20% förbättrad färgrepresentation, 50% bättre kontrast, samt 25% högre maxljusstyrka. Skärmen är precis som för G Flex och G Flex 2 böjd, även om det handlar om en betydligt mindre böjning än Flex-serien.

 

Förutom skärmen är den andra största nyheten i G4 kameran. Antalet megapixlar har ökat till 16, men det är den nya optiken som utgör huvudnumret. Förutom bländartalet F1.8, som bland annat möjliggör bättre mörkerbilder, har G4 fullt stöd för det nya manual mode som Google introducerade med Lollipop. Detta möjliggör att manuellt kunna välja bland annat ISO-tal, vitbalans och slutartid, samt att kunna spara bilder i RAW-format vilket möjliggör okomprimerade bilder. G4 har alltså tagit ytterligare ett steg mot att göra den traditionella kompaktkameran överflödig. Detta nya manual mode har länge G4 har även kraftigt förbättrad laserautofokus-teknologi, som använder både IR- och RGB-spektra för att ge så skarpa bilder som möjligt. Den nya förbättrade optiken tillsammans med det nya manual mode har länge varit en våt dröm för mig som älskar att fotografera, så det ska bli otroligt spännande att få se vad kameran går för.

 

Frontkameran har uppgraderats till 8 megapixlar, vilket ska ge oöverträffad kvalitet för en frontkamera.

 

Batteriet stannar på 3000 mAh, men batteritiden ska ha förbättrats markant gentemot G3, både tack vare förbättrad hårdvara, en mer energisnål skärm, samt en ny Graphic RAM-teknologi som ska sätta processorn i vila när skärmen visar stillbilder. Batteriet är även utbytbart.

 

LG har, säkerligen till mångas glädje, valt att behålla microSD-kortläsaren, vilken möjliggör att öka lagringsutrymmet med upp till 128 gb.

 

Hårdvaran som sammanfattning:

 

Processor: 1.8GHz 64-bit Hexacore Qualcomm Snapdragon 808

Skärm: 5.5" Quad HD (2560x1440) curved Quantum IPS

Minne: 3GB RAM, 32GB lagring, micro SD-kort upp till 128GB

Kamera: 16MP med OIS 2.0, laserautofokus, färgspektrumsensor samt 8MP frontkamera

Batteri: 3000mAh

Operativsystem: Android 5.1 Lollipop

Storlek: 149 x 75 x 8,9 mm

Vikt: 155 gram

Nätverk: LTE Cat.6

 

Stay tuned för mer information, bilder, med mera!

 

/ A