Videotest kväll

Här kommer några videosamples med G4 och G3. Tog ett par klipp i 1080p och 2160p med båda telefonerna.
 
 

 

 
 
G4's bild är mer HDR-aktig än G3's, vilket är bra. Molnen på himmelen går ganska tydligt att se på G4, medans hela himmelen på G3 blir mer överexponerad.
 
Dock tycker jag, tyvärr, att ljudet är sämre på G4. Det känns ganska tunt i jämförelse med G3's ljud. Så plus för bilden, men minus för ljudet. 
 
När jag var påväg hem såg jag en igelkott i ett buskage, så jag var tvungen att ta ett litet filmklipp. 
 
 
 
 
/ A

Batteritest video

Har nu gjort ett första batteritest mellan G4 och G3. Satte båda telefonerna i flight mode, drog in filmen Thor - The Dark World i 1080p och satte filmen på repeat i Video Looper, därefer antecknade jag batterinivån varje halvtimme.
 
 
 
 
 
 
^ På den här bilden går det tydligt att se skillnaden på skärmarna. G4's Quantum-skärm är mer lik en AMOLED-skärm, med betydligt bättre svärta och kontrast än G3's, som ser ut att ha en grå hinna över skärmen i jämförelse.
 
 
Pausade videouppspelningen för att gå in och screenshota batterinivån, vid testet för 100% ljusstyrka. Vid 4% batteri låg G3 på 4,5 timmar och G4 på prick 6 timmar.
 
 
 
^ G3
 
 
 
^ G4
 
 
Detta blir såklart inte en helt rättvis jämförelse då G4'ans batteri är helt nytt medan G3'ans inte är det. G4 klarar sig dock iallafall ungefär en och en halv timme längre än G3 i detta test. Har även märkt av den bättre batteritiden vid vanligt användande. Inte G2-klass, men klart bättre än G3. Är nöjd än så länge!
 
/ A

Utomhusfoton

Här kommer några foton som jag tagit med G4's manuella kameraläge, helt oredigerat. Tryck på bilderna för att se dem i större storlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla tillgängliga funktioner i det manuella läget kombinerat med den makalösa optiken gör detta till den bästa mobilkameran jag någonsin provat. Tack vare den stora bländaröppningen (F1.8) blir skärpedjupet ovanligt kort, vilket gör att det går att få riktigt snygga skärpebilder, där endast en liten del av förgrunden kommer i total skärpa medan resten av bakgrunden blir ur fokus. Jag är helt lyrisk över G4's kamera. Fler bilder kommer!
 
/ A

Kameramjukvaran

 

 

 

 

ENKELT LÄGE / SIMPLE MODE

I detta läge försvinner alla ikoner på skärmen, och man kan därefter trycka var som helst på skärmen för att ta ett kort.

 

 
 

 

ALLMÄNT LÄGE / AUTOMATIC MODE

Detta är standardläget, där man kan trycka på skärmen för att välja var fokuset ska ligga. Här kan man även välja om HDR ska vara på, av, eller inställt på auto, samt om man vill ta panoramabilder, eller använda bak- och frontkameran samtidigt. I alla tre lägen kan volym-ner-knappen användas för att ta ett kort.

 

 
 

 

MANUELLT LÄGE / MANUAL MODE

Det fullskaliga och avancerade fotoläget där en rad olika funktioner finns tillgängliga.

 

 
 
 

 

WB – White Balance (Vitbalans)

Med vitbalans kan man kort sagt justera hur bildens ljusa färgspektra återskapas från verkligheten. Med ett fixt värde på vitbalansen kan vitt exempelvis uppfattas som att det mer eller mindre går åt ett gult eller blått håll, beroende på den rådande miljön och tillgängligheten av ljus. I varierande miljöer är det därför viktigt att manuellt kunna korrigera vitbalansen för att få en korrekt och/eller estetisk återgivning i bilden, beroende på vad som önskas av fotografen.

 

MF – Manual Focus (Manuellt fokus)

Manuellt fokus är ganska självförklarande. Istället för att sensorn automatiskt lägger fokus på exempelvis ett objekt eller en person i förgrunden, kan man manuellt justera var någonstans i bilden som man vill att fokuspunkten ska ligga. Om man till exempel fotar ett glas på ett bord med en tavla i bakgrunden, kan man justera fokuset så att antingen glaset blir skarpt och tavlan suddig, eller vice versa.

 

+/- – Exposure Compensation (Exponeringskompenserare)

För snabb justering av ljusstyrkan kan man använda detta reglage, som går i ett intervall mellan -2 och +2. Exponeringskompenseraren reglerar ISO och slutartid för att få så optimala värden som möjligt vid den rådande ljustillgängligheten. Om man inte vill sitta och pilla på ISO- och slutartidsinställning själv så är detta ofta en smidig funktion att använda.

 

ISO

ISO-värdet är en viktig aspekt vid professionell fotografering. Värdet är kort sagt ett mått på sensorns känslighet för ljusexponering. För G4 är det minsta möjliga värdet 50 och det största värdet 2700. Ju lägre ISO-värde som bilden tas med, desto mörkare kommer bilden att bli. Vid fotografering utomhus i soligt väder är ljusexponeringen stark, och ISO-värdet ställs väldigt lågt. Vid fotande i dunkel belysning är ljustillgängligheten mycket mindre, vilket gör att ISO-värdet behöver ställas upp för att bilden inte ska bli alldeles för mörk. På grund av den dåliga ljustillgängligheten vid mörkerfotografering blir sådana bilder tagna med smartphones ofta väldigt gryniga, med dålig kvalitet som resultat. Ju högre ISO-värde, desto grynigare blir bilden. Ju större bländaröppning (=ju mindre bländartal), desto mer ljus kan tas in till sensorn. Med en större bländare medför samma ISO-värde en ljusare bild jämfört med en mindre bländare, vilket gör att ISO-värdet då kan sänkas och bättre bildkvalitet kan uppnås. Man kan tänka sig ISOn som mic-boostern till ens headsetmikrofon, ju högre värde desto brusigare blir det. G4, som har ett väldigt lågt bländartal (f/1.8), har större kapacitet att släppa in ljus till sensorn, vilket bådar för mycket bättre mörkerfotografering. Kameran försöker automatiskt att på ett så bra sätt som möjligt anpassa ISO-värdet till ljusexponeringen i den rådande miljön. En bra sak är att resultaten av både vitbalansjustering och ISO-justering visas i real time på skärmen.

 

S – Shutter Time (Slutartid)

Slutartiden är den tiden som slutaren i kameran hålls öppen, med andra ord den tiden då ljus från omgivningen kan träffa kamerans sensor. Med en väldigt kort slutartid behövs hög ljustillgänglighet för att bilden inte ska bli alldeles för mörk. Om man exempelvis fotograferar ett vattenfall kan man med kort slutartid få de enskilda vattendropparna att bli väldigt skarpa. I samma komposition med lång slutartid blir vattnet suddigt, då vattnets förflyttning är stor under den tiden som slutaren är öppen. Med lång slutartid kan man vid mörkerfotografering få så kallade light trails, med exempelvis billampor som hinner röra sig en längre sträcka. Det går alltså att få till riktigt häftiga bilder vid experimentering med slutartiden vid mörkerfotografering. Om lång slutartid används behövs dock ett stativ, då kameran behöver vara helt still under den tiden slutaren är öppen, annars gör handens små skakningar att hela bilden blir suddig. Den kortaste slutartiden är i G4 1/6000 sekunder och den längsta är 30 sekunder.

 

 

AE-L – Auto Exposure Lock (Autoexponeringslås)

När man flyttar telefonen och fokuserar på saker som är olika ljusstarka, så ändrar sensorn automatiskt ISO och slutartid för att anpassa till det som ligger i fokus. Detta gör att om man till exempel tar kort ute en solig dag och fokuserar på ett hus, så blir himmelen överexponerad, helt vit. Om man istället fokuserar på himmelen så blir marken underexponerad, helt mörk. Med autoexponeringslåset kan man först låta kameran ställa in ISO och slutartid, och om man sedan trycker på denna knapp så blir dessa värden låsta så att de inte ändras när man flyttar fokus. Detta är en viktig funktion när man vill ha en speciell ljusexponering och komposition för bilden.

 

RAW

JPG / JPEG (Joint Photographic Experts Group) är idag det standardiserade fotoformatet som de flesta kameror använder sig av. Indatat komprimeras kraftigt för att sedan sparas ner som en bild i .jpeg eller .jpg -format. Detta gör att mycket av informationen i bilden går förlorad i kompressionen. G4 stöder dock RAW-formatet .DNG, vilket innebär att bilden sparas ner okomprimerad. Detta märks även på filstorlekarna; en JPG-bild tagen med G4 tar ca 7-10 MB, medan RAW-filen av samma bild ligger på ca 20 MB. I en RAW-bild går det att få ut mycket mer information ur bildens data än vad som är synligt. RAW-stödet är ett otroligt välkommet tillskott om man vill efterbehandla och efteråt leka med kontrast, färgbalans och ljusstyrka i exempelvis Adobe Lightroom. I det manuella läget kan man välja att antingen spara bilden i JPG, eller i både JPG och RAW.


/ A


UX 4.0 - En genomgång av mjukvaran

LG har i G4 uppdaterat det nya kraftigt omarbetade gränssnitt som medföljde G3. Det nya gränssnittet baseras på Android 5.1 Lollipop och kallas för UX 4.0. UX 4.0 går i samma spår som föregångaren, med minimalistisk, simpel och avskalad design.
 
 
 
 
 
De versioner av föregångaren G3 som vi ambassadörer fick var den enklare versionen med endast 2GB, vilket tyvärr märktes tydligt i mjukvaran. Telefonen var inte alls lika rapp och mjuk i övergångarna som G2, utan hackade ibland till vid till och med enklare sysslor som bläddring i hemskärmar och menyer. Detta var tydligen inte alls fallet för versionen med 3GB RAM som telefonen bevisligen var optimerad för, vilket gjorde det svårt att recensera mjukvaran på ett bra sätt. Med G4 har LG bestämt sig för att bara köra på en enda version, med 32GB lagring och 3GB RAM. Detta är jag tacksam och glad för, då jag tycker det är lite märkligt att som med G3 göra en sämre och billigare version av ett framhållet flaggskepp, där den versionen även är betydligt mindre rapp än föregångaren. Att ha en enda modell borde även förenkla administration och utrullning av uppdateringar.
 
Jämfört med 2GB-versionen av G3 märks det med en gång att G4 är galet mycket snabbare. Bara en sådan sak som att klicka fram inställningsmenyn går ungefär dubbelt så snabbt, och de plötsliga laggen vid hemskärmsmenyerna finns som tur är inte längre kvar. Det är nu en fröjd att kunna multitaska utan att behöva småirritera sig på plötsliga hackningar.
 
 
 
 
 
Gränsnittet har iochmed G4 enligt mig blivit riktigt snyggt. På många ställen var viss text i G3 onödigt stor, något som nu justerats. Texten har på många ställen blivit lite mindre och färgerna har justerats något, vilket tillsammans med små designändringar här och där skapar ett enhetligt och väldigt stilrent intryck.
 
 
       
 
G4 till vänster, G3 till höger
 
 
       
 
G4 till vänster, G3 till höger
 
 
       
 
G4 till vänster, G3 till höger
 
 
       
 
G4 till vänster, G3 till höger
 
 
       
 
G4 till vänster, G3 till höger
 
 
 
 
 
 
Med det förbättrade Smart Bulletin finns det mesta samlat på samma ställe - LG Health, den förbättrade kalendern, musikappen, Quickremote (som gör att telefonen går att använda som en fjärrkontroll), Smart settings samt Smart tips.
 
 
 
 
 
LG Health är en träningsapp där det exempelvis går att ställa in personliga mål, spårning vid exempelvis promenader eller joggingturer, och dagliga sammanfattningar av ens prestationer. Med Smart settings går det att ställa in så att olika funktioner startar eller stängs av i enlighet med vad man gör eller var man är. Efter att ha angivit sitt hem som GPS-position går det exempelvis att ställa in så att ljudprofilen ändras eller bluetooth och wifi automatiskt sätts på eller stängs av när man kommer hem. Smart tips ger kort sagt enkla tips på funktioner som finns att tillgå.
 
 
 
 
 
Precis som för föregångaren G3 finns även appen QSlide inbakad, som gör det möjligt att öppna vissa program i små fönster istället för i fullskärm, samt ändra position och transparens på dessa. Apparna som stödjer QSlide är videoappen, webbläsaren, samtal, kontakter, sms, kalender, e-post, filhanterare samt miniräknare.
 
 
 
 
 
 
 
Kalenderappen respektive SMS-appen i QSlide-format. Position, storlek och transparens går att ändra fritt.
 
 
 
Anteckningsappen QuickMemo+ finns också med, och har förbättrats. Denna kan startas när som helst, och är väldigt användbar om man exempelvis läser en artikel eller surfar på internt och vill stryka under ett intressant stycke, eller om en anteckning behöver göras utan att lämna appen man för tillfället befinner sig i.
 
 
 
 
 
Nu erbjuds dessutom fullständig kontroll över den virtuella pennan. Det går att ändra både transparens och tjocklek på den efter ens egna önskemål och preferenser. Det går därmed att ställa in både en överstrykningspenna, eller en tjockare eller tunnare vanlig penna. Dessutom kan man nu ställa in vilken färg som helst, genom att flytta slidern över färgstrecket. Bilderna går sedan att spara till galleriet i bildform eller till QuickMemo+ i anteckningsform.
 
 
 
 
 
 
Sist men inte minst är funktionerna KnockOn och KnockCode intakt. Dessa innebär att du kan låsa upp telefonen genom att dubbeltrycka på skärmen, vilket även fungerar för att låsa telefonen igen. Med KnockCode går det att ställa in ett personligt tryckningsmönster vilket därmed fungerar som en pinkod, detta mönster kan användas för att direkt låsa upp telefonen även när skärmen är släckt. Dessa funktioner har för mig blivit helt oumbärliga sedan introduktionen i G2, och varje gång man använder någon telefon som inte är från LG som inte har dessa funktioner, så tycker man alltid att känns krångligt och ovant att behöva låsa upp telefonen på sidoknappen. Jag har blivit extremt fäst vid att ha ström- och volymknapparna på baksidan, och tycker idag att det är enormt mycket skönare att ha dem där än den konventionella placeringen på sidan eller toppen.
 
 
Detta var en genomgång av det nya gränssnittet UX 4.0 som medföljer LG G4. Som vanligt: om det är någonting du undrar om inte besvarades i det här inlägget, lämna gärna en kommentar så ska jag svara så fort jag kan!
 
/ A

Unboxing & första intryck

Hypen har byggts upp mer och mer de senaste veckorna, och nu har jag den äntligen här framför mig - LG's senaste flaggskepp G4.
 
 
 
 
Precis som vid den nordiska lanseringen är mina första tankar att läderbaksidan är galet snygg. Det är så vanligt med baksidor i plast, glas och metall, men läder ger verkligen telefonen en helt annan känsla. Det känns påkostat, unikt och lyxigt. Lädret tar även bort den lite irriterande hala känslan som jag tycker att många telefoner dras med, i synnerhet Sony Xperia-serien och Apples iPhones, då dessa telefoners baksidor förutom det hala materialet inte är det minsta kurvade utan istället helt platta. Lädret gör dessutom att fingeravtryck inte alls blir lika påtagliga som konventionella baksidor. LG G4 ligger sjukt bra i handen, och jag råder verkligen alla som är tveksamma att gå in till en telefonbutik om några veckor och testa greppet. En annan positiv aspekt är att tack vare telefonens kurvade form ligger inte kameralinsen till skillnad från många andra telefoner mot underlaget, vilket gör risken att få repor på linsen betydligt mindre.
 
När laddaren kopplas in startas telefonen automatiskt, med en batteristyrka på ungefär 50%. När de första inställningarna görs får man möjligheten att kopiera över data från en annan telefon. Efter att ha slagit på NFC på G3 och lagt telefonerna mot varandra, så synkroniseras alla kontakter och appdata automatiskt till G4. Riktigt smidigt.
 
Av det interna lagringsutrymmet på 32GB finns ungefär 22GB att tillgå, vilket är ganska lite. Det gläder mig riktigt mycket att LG valt att behålla microSD-kortsplatsen, till skillnad från de flesta andra stora tillverkare. När man tar fotograferar och filmar mycket räcker inte 32GB så långt, så ett större internt lagringsutrymme eller microSD-kortsplats är iallafall för mig ett måste. Tillverkarnas metoder att ta cirka 1000 kronor mer för varje steg med mer lagringsutrymme tycker jag inte är okej. Flashminnen är idag inte dyrt, utan rimligare nivåer borde istället vara 200-400 kronor mer för utökad lagring. Med detta i åtanke är jag tacksam över att ha microSD-kortsplatsen. Jag har precis köpt ett 64GB kort för lite drygt 300 kronor, vilket jag tycker är fullt överkomligt. 
 
Mina första intryck av skärmen är extremt positiva. G3 led ibörjan, precis som forna flaggskeppet Optimus G, av en "överskärpt" skärm. På grund av en lite märklig edge enhancement skapades ibland halos runt text, vilket ibland blev väldigt märkbart. Detta var i grunden dock mest mjukvarurelaterat, då skärmarna på båda telefonerna blev bättre efter några uppdateringar. Detta fenomen återfinns dock inte alls på G4. Skärmen är sinnessjukt skarp, utan att vara överskärpt. Den nya IPS Quantum-tekniken lever upp till LG's högt ställda förväntningar. Det är ungefär som att man tagit det bästa av två världar, där de två världarna heter AMOLED och LCD. Här finns inte AMOLED's tendens att visa något överdrivna färger, och både kontrasten och svärtan är betydligt bättre än traditionella LCD-skärmar. Svart är märkbart svartare på G4's skärm än på G3's, även om det såklart inte blir fullkomligt svart som på en AMOLED-skärm. 
 
En något mindre positiv aspekt är att telefonen gungar fram och tillbaka vid skärmtryck när den ligger på bordet. Att skriva ett snabbt sms med ena handen eller att dra fram ett YouTube-klipp utan att ta upp telefonen blir alltså lite smått jobbigt, då telefonen inte ligger still på bordet. Detta kommer sig av lädersömmen i mitten på baksidan. På grund av att den är något utstickande ligger den inte så stabilt på bordet när man rör vid den, men det hade förmodligen varit omöjligt att göra läderbaksidan utan denna söm. Detta är något som man helt enkelt får vänja sig vid.
 
 
Här är specifikationerna i korthet:
 

Processor: 1.8GHz 64-bit Hexacore Qualcomm Snapdragon 808

Grafik: Adreno 418

Skärm: 5.5" Quad HD (2560x1440) curved Quantum IPS

Minne: 3GB RAM, 32GB lagring, micro SD-kort upp till 128GB

Kamera: 16MP med OIS 2.0, laserautofokus, färgspektrumsensor samt 8MP frontkamera

Batteri: 3000mAh

Operativsystem: Android 5.1 Lollipop

Storlek: 149 x 75 x 8,9 mm

Vikt: 155 gram

Nätverk: LTE Cat.6

 
 
 
Unboxing:
 
 
 
 
Telefonen levereras i en helt röd förpackning, med ett diskret vitt lock. På baksidan visas några av paradnumren; nämligen skärmen, bak- och frontkamerorna, samt sensorn för mätning av färgspektrum.
 
 
 
 
Kurvningen på lockets nederkant ska påminna om telefonens krökning (som dock inte är lika stor som lockets).
 
 
 
 
När locket tas bort möts man direkt av härligheten. Mitt exemplar har den svarta läderbaksidan, som jag även personligen tycker är den allra snyggaste efter att ha sett alla färgerna på det nordiska eventet.
 
 
 
 
Under pappersfliken gömmer sig batteriet, laddaren samt micro-USB-sladden. De två sistnämnda är nu helt vita, istället för svarta som de varit för de senaste flaggskeppen. Laddaren är en aning mer kraftfull, med en ökning från 1.6A till 1.8A. Notera att när telefonen släpps ibörjan av Juni så kommer de nya hörlurarna QuadBeat 3 att medfölja. Dessa bifogades dock inte med min och de andra ambassadörernas telefoner, utan förhoppningsvis kommer hörlurarna om några veckor så att vi kan testa dem också. Det är heller inte helt säkert att de slutgiltiga kartongerna kommer att se ut exakt såhär, även om det är väldigt troligt.
 
 
 
 
 
 
 
Stay tuned, fler inlägg kommer snart!
 
/ A

Nordisk lansering av G4!

Igår hade LG i Stockholm sin nordiska presslansering för G4! Jag och de andra ambassadörerna fick vara med och klämma och känna lite på det nya flaggskeppet. Alla detaljer om telefonen är som ni vet redan kända, men jag tänkte här lägga upp lite bilder från kvällen.

 

 

 

 

G4's slogan är "See the Great, Feel the Great". LG vill skapa en produkt som är mer specificerad för den enskilde användaren, och talar varmt om den nya läderbaksidan, som förutom designen, greppet och hållbarheten ska göra telefonen mer personlig för användaren, då lädret förändras med tiden. Läderbaksidan tillsammans med den lätt böjda konstruktionen ska ge ett betydligt bättre och mer naturligt grepp.
 

 

 

 

LG pratar om tre nyckelord i utvecklandet av G4; hårdvara, design och UX.

 

 

 

 

 

För LG är de viktigaste egenskaperna på hårdvarufronten skärmen, kameran och batteriet. Detta kan jag absolut kan hålla med om. LG framhäver den något böjda konstruktionen för skärmen och chassit, som bland annat ska ge 20% hållbarhet vid fall.

 

 

 

 

En sammanfattning av den nya extremt lovande kameran. Den andra raden gäller frontkameran, med andra ord ett bländartal på 2.0 (som bara det är bättre än de allra flesta telefoners huvudkameror) samt en upplösning på hela 8MP. För er som missat det så är kameran ett av paradnumren med G4, med bland annat bländartalet 1.8, en större sensor, förbättrad autofokus och optisk bildstabilisering, stöd för raw-format (okomprimerade bilder till skillnad från det standardisera jpg-formatet), ett manuellt läge för den professionella fotografen samt en ny sensor för kalibrering av färgspektrum. Kameran är verkligen en av de saker som jag ser mest fram emot att få prova.

 

 

 

 

En sammanfattning av vad som finns i G4. Jag har faktiskt blivit ganska positiv till att LG valt att använda chippet Snapdragon 808 istället för det på papperet mer kraftfulla 810. 810 har på många enheter fortfarande värmeproblem, och under tung använding trottlar chippet och sänker klockfrekvenserna på grund av överhettning. Detta problemet har inte alls 808, och under längre tids tung användning presterar faktiskt 808 bättre än 810. https://www.youtube.com/watch?v=HltGLYZLySs
 
 
 
 
LG har nu presenterat release- samt prisinfo. Förhandsbokningen har startat idag, och G4 kommer att släppas i Norden den första veckan i Juni, till ett rekommenderat cirkapris av 5990 för enheten med plastbaksida och 6490 för lädervarianten. G4 ligger alltså ungefär en tusenlapp under Samsung Galaxy S6 och HTC One M9. På den nordiska marknaden kommer tre läderfärger att finnas tillgängliga; svart, rött och brunt. Plastbaksidorna kommer att finnas i färgerna guld, grått och vitt. LG nämner att lädret är färgat med vegetabiliska ämnen, vilket ska vara helt miljövänligt. Ett stort plus är att alla som väljer att köpa läderversionen får ett plastskal på köpet.
 
 
 
 
Under presentationen tillkännagavs även vinnaren för LG's apputvecklartävling för smart TV-gränssnittet webOS, vilket blev min ambassadörskollega Joel Sewing! Grattis!!
 
 
 
 
 
 
 
Till vänster ses G3's skärm och till höger G4's. På denna bild märks en stor skillnad för vit färg. G3's vita färg drar mer åt rött medan G4's drar mer åt grönt.
 
 
 
 
Här märks G4'ans (till höger) mer ljusstarka skärm än G3'ans.
 
 
 
 
Den svarta (och enligt mig snyggaste) läderversionen. Raawr!
 
 
 
 
De bruna och svarta versionerna. Upptäckte att jag tyvärr inte fått med den röda versionen på bild. Alla tre är hur som helst galet snygga och sköna att hålla i! Den bruna och röda har slät baksida medan den svarta är texturerad.
 
 
 
 
Böjning!
 
 
 
 
Den gråa plastbaksidan med metallfinish.
 
 
 
 
Här märks krökningen ganska tydligt.
 
 
 
 
Ett antal skal och tillbehör kommer att finnas tillgängliga i Juni.
 
 
 
 
G2 - G3 - G4 - iPhone 6 Plus
 
 
 
 
G2 - G3 - G4 - iPhone 6 Plus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sammantaget har det varit en helt fantastisk dag som bara gjort mig ännu mer taggad på att få prova telefonen själv. Stay tuned här på bloggen!
 
/ A