Benchmarks

De flesta bryr sig kanske inte om vad det sitter för processor eller grafikdel i telefonen de köper, det kanske bara är någon speciell del av telefonen som gjort att de valt just den, exempelvis kameran eller skärmen. Många djupt teknikinsatta vill dock ofta ha den allra senaste tekniken som finns på marknaden.

I det här testet har jag ställt G3 mot G2 i några olika benchmarkprogram. G3 kör som sagt Snapdragon 801 med grafikdelen Adreno 330, medan G2 kör Snapdragon 800 med samma grafikdel. Eftersom att telefonerna har samma grafikdel är det förväntat att G3 kommer att prestera något sämre i program som renderar i telefonens fulla upplösning, till följd av ett 78% högre pixelantal i G3.

 
Värt att ha i åtanke är att testen inte speglar vardagligt användande. Benchmarkprogram brukar aldrig riktigt ge helt rättvisa resultat, utan de är mer tänkta som en fingervisning i hur bra telefonerna teoretiskt kan prestera när de pressas till max. Resultaten kan även variera något från gång till gång som programmen körs.
 
(G3 till vänster, G2 till höger)
 
 
AnTuTu
 
 
 
 
Vellamo
 
 
 



GFX Bench
 
 
 
 
 
Epic Citadel
 
 
 
 
 
Det bör återigen tilläggas att resultaten ska tas med en liten nypa salt, då benchmarktester inte riktigt speglar vardagligt användande.
 
Testen visar det förväntade: i program som renderar i upplösningen 1080p vinner G3, medan det omvända oftast gäller vid rendering i native upplösning. Det är dock inga extrema skillnader det handlar om.
 
 
 
 
/ A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback