Mjukvaran

Simple is the new smart. Dessa har varit LG's ledord vid utformandet av G3, i huvudsak vid utvecklingen av mjukvarans nya gränssnitt. G2 fick mycket lovord och beröm, men en sak som kritiserades av många var just gränssnittet. Men från att i G2 ha försökt få in så mycket funktioner som möjligt, har LG i och med G3 gett gränssnittet ett helt nytt utseende, ett som är mycket mer avskalat, minimalistiskt. Alla ikoner har gjorts om, från fyrkantiga utseenden med skuggor, till enkla runda ikoner utan diverse pålagda effekter. Notifikationsmenyn har gjorts halvtransparent, och flera förinstallerade appar har slagits ihop för att göra systemet mindre plottrigt. Personligen älskar jag det nya gränssnittet, det känns mycket renare och mer stilrent – G2'ans interface känns nu en smula gammalt och tråkigt i jämförelse.

 

Något som jag dock reagerat lite på, är att G3 känns något mer tungdriven än G2. Det är inte riktigt samma rapphet och flyt som i föregångaren och ibland hackar det till lite i menyerna. G2 å ena sidan hade det bästa flytet jag någonsin känt i alla telefoner jag provat, så kanske har man blivit lite bortskämd. G3's processor Snapdragon 801 är i runda slängar 20-25% snabbare än föregångaren 800 som satt i G2, men det är nu 78% fler pixlar som ska renderas, vilket såklart kräver processorkraft. För att få helt perfekt flyt med Quad HD-upplösning kanske det egentligen krävs en ännu starkare processor, eller så är det något som kanske kan nås senare med ännu bättre optimering av mjukvaran.

 

Nedan följer ett antal skärmdumpar från det nya gränssnittet i G3 (till vänster) samt jämförelser med gränssnittet i G2 (till höger):

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

För en mer utförlig genomgång av mjukvaran, besök gärna min ambassadörskollega Patriks blogg, http://lgmobilescience.wordpress.com/2014/06/25/mjukvaran-och-g3/. Joacim har sammanställt vilka appar som finns förinstallerade, http://lgambassadoren.wordpress.com/2014/06/25/vilka-appar-foljer-med-g3-fran-start/.

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback