Benchmarktest

Telefoners hårdvara utvecklas i rask takt, och varje år släpps nya processorer som ska klara av att sköta saker snabbare och bättre, samt driva mer och mer grafiktunga spel. Många bryr sig egentligen inte om vad det för processor eller grafikdel i en telefon, de kanske ofta är ute efter just en bra kamera eller ett hållbart batteri. För andra har dock alla delar av hårdvaran en stor betydelse, och man vill ha det senaste och snabbaste på marknaden.

 

I det här testet har jag ställt G Flex, G2 och Nexus 5 mot varandra i fem olika benchmarkprogram, för att få en liten hint om hur de olika telefonerna presterar. Alla tre telefonerna har samma processormodell och grafikdel, nämligen Qualcomm Snapdragon 800 respektive Adreno 330. Det finns ju dock en annan fördel för G Flex, nämligen att den lägre upplösningen på 720p torde kunna ge högre bildfrekvenser än för de andra två telefonerna.

 

Värt att ha i åtanke är att testen inte speglar vardagligt användande. Benchmarkprogram brukar aldrig riktigt ge helt rättvisa resultat, utan de är mer tänkta som en fingervisning i hur bra telefonerna teoretiskt kan prestera när de pressas till max. Resultaten varierar även från gång till gång som programmen körs.

 

 

AnTuTu

 

 

Mycket riktigt så klarar G Flex av att ge ett högre resultat än G2, mest troligt på grund av den lägre upplösningen.

 

 

Quadrant

 

 

 

Här får G Flex och G2 samma poäng, medan Nexus 5 halkar efter rejält.

 

 

Vellamo

 

 

 

Liknande resultat här. Att Nexusen halkar efter så pass mycket är förvånande, då det är i stort sett samma hårdvara som i G2.

 

 

GFX Bench

 

 

 

 

Här landar de tre telefonerna på nästan exakt samma poäng.

 

 

Epic Citadel

 

 
 

 

 

Några få FPS högre för G Flex. Likartade resultat för G2 och Nexus 5.

 

 
 Ovanifrån: G Flex, G2 och Nexus 5

 

 

Det bör återigen tilläggas att resultaten ska tas med en liten nypa salt.

 

För att summera så briljerar G Flex i prestandatesterna, och den visar att det trots allt finns några fördelar med en lägre upplösning - det är dock inga extrema skillnader i bildfrekvens det handlar om.

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback