Kameratest

För mig och många andra som fotograferar väldigt mycket så är helt klart kameran en av de mer viktiga aspekterna vid köp av en ny telefon, då det är inte alltid man har med sig system- eller digitalkameran.

 

 

 
G Flex, G2, Nexus 5
 

 

Jag har varit ute och fotat lite med G Flex, G2 samt Nexus 5, och tänkte dela med mig av resultaten. Jag har försökt ta fotona på samma sätt för de tre telefonerna. Fotona är även tagna med samma kamerainställningar; det vill säga automatiskt fokus och kameraläget ”Normal” (förutom en bild med ”HDR”-läge). Bilderna är tagna i maxupplösning, det vill säga 13Mp för G Flex och G2, och 8Mp för Nexus 5. G2 har även optisk bildstabilisering.

 

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

 

 

G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex - HDR
 
 
G2 - HDR
 
 
Nexus 5 - HDR
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex
 
 
G2
 
 
Nexus 5
 
 
G Flex - dålig belysning
 
 
G2 - Dålig belysning
 
 
Nexus 5 - Dålig belysning
 
 
 

Den första slutsatsen som kan dras är att alla tre telefonerna helt klart har kompetenta kameror. Det är intressant att se skillnaden i nyanser på bilderna. G Flex drar lite åt det blåa hållet, medan G2 tenderar att gå lite mer åt grönt. Nexus 5 har en tendens att göra vissa bilder lite för mörka. Överlag tycker jag G2 ger aningen bättre skärpa än de andra två. Vilken kamera man gillar mest beror dock i mångt och mycket på vilken färgbild man personligen föredrar.

 

 

Jag har även filmat tre korta videoklipp för att testa respektive telefons videokamera:

 

 

 

 

 

 

Nu är det faktiskt ombytta roller som gäller; Nexus 5 ger helt klart den bästa bildåtergivningen vid videofilmning. Kollar man på himmelen så är Nexus 5 den enda telefonen där man ser molnen klart och tydligt. G2 lider litegrann av att kameran tappar fokus då och då, och den optiska bildstabilisatorn behöver gå in och hitta fokus på nytt. Kollar man på vägen så ser man samma nyanstendens som vid stillbilder; G2 drar lite åt grönt medan G Flex går mer åt blått.

 

 

Vilken kamera tycker du går vinnande ur striden?

 

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback