Skärmen

Varför böjd?

 

 

 

Det finns faktiskt flera anledningar till detta. Det ska tydligen vara mer hållbart med ett kurvat chassi, och tillsammans med den reptåliga baksidan så ska telefonen klara den vardagliga användningen bättre än någon annan telefon. Kurvningen gör också att telefonen ligger otroligt bra både i handen och i fickan, och även mot ansiktet vid telefonsamtal. Den ger även en fantastisk upplevelse vid filmtittande, nästan lite som en 3D-effekt.

 

(Trailer från filmen Transformers 3)

 

 

Skärmen är som bekant av typen Poled, en helt ny skärmteknologi som möjliggör kurvningen. Den lägre upplösningen på 720p (720x1280 pixlar) gör såklart att skärpan inte blir riktigt lika bra som på G2, men ifall man inte håller telefonen väldigt nära ögonen så är det inget man tänker på.

 

En annan sak som jag dock tänker på, är att det känns som att det ligger något sorts filter över digitizern. Det ser lite ut som att man skulle lagt ett papper ovanpå skärmen, som därmed skapar en slags ”pappers-effekt”. Ifall detta är ett medvetet val eller ett resultat av Poled-teknologin är svårt att svara på. Vid höga ljusstyrkor är det inget man tänker på, utan det är främst när ljusstyrkan sänks på kvällen som man märker av det. Efter den senaste mjukvaruuppdateringen försvagades dock denna pappers-effekt något, så det verkar ändå som att det är mjukvarurelaterat.

 

 

 

Nu när jag har använt G Flex ett tag, så känns det helt plötsligt jättekonstigt att under en kortare stund använda min G2 igen. Jag har blivit van vid kurvningen och ser det nu som något naturligt, därför känns det konstigt när jag går tillbaka till en ”vanlig” telefon med rak skärm. Kommer det i framtiden vara standard för telefonerna att vara böjda? Inte omöjligt, med tanke på att krökta TV-apparater även de är på ingång. Hur som helst så är G Flex en fantastisk pionjärenhet inom flera områden. Det blir spännande att se vad som komma skall.

 

 
 

 

/ A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback