Batteritest video

Har nu gjort ett första batteritest mellan Nexus 5X och G4. Satte båda telefonerna i flight mode, drog in filmen Thor - The Dark World i 1080p och satte filmen på repeat i Video Looper, därefer antecknade jag batterinivån varje halvtimme.
 
 
 
Här ses att både Nexus 5X och G4 har klart godkända batteritider. En intressant sak är att G4's batteri minskar långsammare just ibörjan, medan Nexus 5X har ett mer jämnt avtagande.
 
Det mest intressanta är förmodligen det faktum att vid 100% ljusstyrka har Nexus 5X den längsta batteritiden, medan det vid 50% är tvärtom. Detta borde därför innebära att G4's quantum IPS-skärm är mer strömsnål vid lägre ljusstyrkor.
 
En sak som är värd att notera är att Nexus 5X har lägre lägsta ljusstyrka och lägre högsta ljusstyrka än vad G4 har. Med andra ord, vid både 50% och 100% så är G4's skärm mer ljusstark. Ett kanske mer rättvist test skulle därför vara att ställa in telefonerna på samma faktiska ljusstyrka, vilket går att mäta i enheten candela. Ett sådant test skulle då alltså vara till G4's fördel jämfört med detta test.
 
/ A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback