Unboxing & första intryck

Hypen har byggts upp mer och mer de senaste veckorna, och nu har jag den äntligen här framför mig - LG's senaste flaggskepp G4.
 
 
 
 
Precis som vid den nordiska lanseringen är mina första tankar att läderbaksidan är galet snygg. Det är så vanligt med baksidor i plast, glas och metall, men läder ger verkligen telefonen en helt annan känsla. Det känns påkostat, unikt och lyxigt. Lädret tar även bort den lite irriterande hala känslan som jag tycker att många telefoner dras med, i synnerhet Sony Xperia-serien och Apples iPhones, då dessa telefoners baksidor förutom det hala materialet inte är det minsta kurvade utan istället helt platta. Lädret gör dessutom att fingeravtryck inte alls blir lika påtagliga som konventionella baksidor. LG G4 ligger sjukt bra i handen, och jag råder verkligen alla som är tveksamma att gå in till en telefonbutik om några veckor och testa greppet. En annan positiv aspekt är att tack vare telefonens kurvade form ligger inte kameralinsen till skillnad från många andra telefoner mot underlaget, vilket gör risken att få repor på linsen betydligt mindre.
 
När laddaren kopplas in startas telefonen automatiskt, med en batteristyrka på ungefär 50%. När de första inställningarna görs får man möjligheten att kopiera över data från en annan telefon. Efter att ha slagit på NFC på G3 och lagt telefonerna mot varandra, så synkroniseras alla kontakter och appdata automatiskt till G4. Riktigt smidigt.
 
Av det interna lagringsutrymmet på 32GB finns ungefär 22GB att tillgå, vilket är ganska lite. Det gläder mig riktigt mycket att LG valt att behålla microSD-kortsplatsen, till skillnad från de flesta andra stora tillverkare. När man tar fotograferar och filmar mycket räcker inte 32GB så långt, så ett större internt lagringsutrymme eller microSD-kortsplats är iallafall för mig ett måste. Tillverkarnas metoder att ta cirka 1000 kronor mer för varje steg med mer lagringsutrymme tycker jag inte är okej. Flashminnen är idag inte dyrt, utan rimligare nivåer borde istället vara 200-400 kronor mer för utökad lagring. Med detta i åtanke är jag tacksam över att ha microSD-kortsplatsen. Jag har precis köpt ett 64GB kort för lite drygt 300 kronor, vilket jag tycker är fullt överkomligt. 
 
Mina första intryck av skärmen är extremt positiva. G3 led ibörjan, precis som forna flaggskeppet Optimus G, av en "överskärpt" skärm. På grund av en lite märklig edge enhancement skapades ibland halos runt text, vilket ibland blev väldigt märkbart. Detta var i grunden dock mest mjukvarurelaterat, då skärmarna på båda telefonerna blev bättre efter några uppdateringar. Detta fenomen återfinns dock inte alls på G4. Skärmen är sinnessjukt skarp, utan att vara överskärpt. Den nya IPS Quantum-tekniken lever upp till LG's högt ställda förväntningar. Det är ungefär som att man tagit det bästa av två världar, där de två världarna heter AMOLED och LCD. Här finns inte AMOLED's tendens att visa något överdrivna färger, och både kontrasten och svärtan är betydligt bättre än traditionella LCD-skärmar. Svart är märkbart svartare på G4's skärm än på G3's, även om det såklart inte blir fullkomligt svart som på en AMOLED-skärm. 
 
En något mindre positiv aspekt är att telefonen gungar fram och tillbaka vid skärmtryck när den ligger på bordet. Att skriva ett snabbt sms med ena handen eller att dra fram ett YouTube-klipp utan att ta upp telefonen blir alltså lite smått jobbigt, då telefonen inte ligger still på bordet. Detta kommer sig av lädersömmen i mitten på baksidan. På grund av att den är något utstickande ligger den inte så stabilt på bordet när man rör vid den, men det hade förmodligen varit omöjligt att göra läderbaksidan utan denna söm. Detta är något som man helt enkelt får vänja sig vid.
 
 
Här är specifikationerna i korthet:
 

Processor: 1.8GHz 64-bit Hexacore Qualcomm Snapdragon 808

Grafik: Adreno 418

Skärm: 5.5" Quad HD (2560x1440) curved Quantum IPS

Minne: 3GB RAM, 32GB lagring, micro SD-kort upp till 128GB

Kamera: 16MP med OIS 2.0, laserautofokus, färgspektrumsensor samt 8MP frontkamera

Batteri: 3000mAh

Operativsystem: Android 5.1 Lollipop

Storlek: 149 x 75 x 8,9 mm

Vikt: 155 gram

Nätverk: LTE Cat.6

 
 
 
Unboxing:
 
 
 
 
Telefonen levereras i en helt röd förpackning, med ett diskret vitt lock. På baksidan visas några av paradnumren; nämligen skärmen, bak- och frontkamerorna, samt sensorn för mätning av färgspektrum.
 
 
 
 
Kurvningen på lockets nederkant ska påminna om telefonens krökning (som dock inte är lika stor som lockets).
 
 
 
 
När locket tas bort möts man direkt av härligheten. Mitt exemplar har den svarta läderbaksidan, som jag även personligen tycker är den allra snyggaste efter att ha sett alla färgerna på det nordiska eventet.
 
 
 
 
Under pappersfliken gömmer sig batteriet, laddaren samt micro-USB-sladden. De två sistnämnda är nu helt vita, istället för svarta som de varit för de senaste flaggskeppen. Laddaren är en aning mer kraftfull, med en ökning från 1.6A till 1.8A. Notera att när telefonen släpps ibörjan av Juni så kommer de nya hörlurarna QuadBeat 3 att medfölja. Dessa bifogades dock inte med min och de andra ambassadörernas telefoner, utan förhoppningsvis kommer hörlurarna om några veckor så att vi kan testa dem också. Det är heller inte helt säkert att de slutgiltiga kartongerna kommer att se ut exakt såhär, även om det är väldigt troligt.
 
 
 
 
 
 
 
Stay tuned, fler inlägg kommer snart!
 
/ A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback